.

my own little piece of the world...

onsdag 16. september 2009

Kuvertbrød

2 kg mel
10 g salt
100 g fersk gjær, eller 2 poser tørrgjær!
Tørrgjær hever saktere, mens fersk gjær, kan heve flere ganger om du plutseligmå gjøre noe annet, så kan du la deigen stå! :)

1 liter melk
200 g smeltet smør

Bland det tørre, tilsett det våte.. Piece of kake you know! :)
La deigen gå i kjøkkenmaskin i 10 minutter så lar du den heve i 30 min før du ruller de ut, jeg pleier å veie kuvertbrødene ( ja, det er bare ett pent ord for rundstykker!! :P )
ca 60 - 70 g.. det er selvfølgelig mer imponerende når alle er helt like og like store, men hver får velge hva man gidder! :) ( også litt lettere å steke jevnt) :)

hvis du vil ha frø på så heller du frøene i en dyp tallerken, og trykker rundstykkene lett nedi før du setter de på brett :)
Frø som er gode å ha på er feks: Valmue, Solsikke, Sesam eller Linfrø! :)

Husk å la de heve også i 30 min før du steker de..
stekes på ca 180 også følger du må på tiden til de er gyldne! :)

Super godt med smør på til en gooood suppe! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Andre innlegg

Related Posts with Thumbnails