.

my own little piece of the world...

søndag 22. november 2009

Vridde Skillingsboller


I dag ble det skillingsboller til lunsj, Fant en oppskrift og ett lite tips i bloggen til Stine, Matmonsteret.. Eneste forskjellen jeg gjorde var å ha litt kardemomme i deigen!

Oppskriften blir da som følger:

  • 125 g smør
  • 5 dl melk
  • 12 g tørrgjær/50 g fersk gjær
  • 125 g sukker
  • 850 g mel
  • 1,5 ts kardemomme
Smøret jeg brukte var flytende bremykt, som jeg varmet opp sammen med melken til det var fingervarmt. Om du bruker fersk gjær blander du gjæren ut i væsken, mens om du bruker tørrgjær blander du tørrgjæren sammen med melet.
Etter væsken blander ud allt det tørre i, og lar det gå i kjøkkenmaskinen i ett par minutter.
La så deigen heve til dobbel størrelse over feks en vask full med varmt vann i 30 - 40 minutter..

Kjevl så deigen ut stor og firkantet. Smør på smeltet smør, eller bruk feks flytende bremykt. Stø på masse kanel og sukker. For å få de vridde skillingsbollene bretter du deigen ned 1/3 del også den nederste delen oppå der igjenn slik at du får tre lag. Skjær så strimler på ca 1 cm. ta tak i begge endene og vri hver sin vei legg de så sammen i runde boller ca 12 på ett brett. Hev bollene, pensle på egg og strø på perlesukker. Stek deretter på 200 grader 10-12 minutter. Enjoy!!!! Stine har forresten en kjempe god beskrivelse i sin blogg, for de som ikke helt forstod min... :)

3 kommentarer:

  1. De var så god at eg måtte bake når vi kom hjem:P hehe...

    Hadde det veldig kjekt hos dere i helgen

    SvarSlett
  2. he he he.. så bra da! det var kjempe koselig ja... :o) ikke lenge til neste gang heller.. he he

    SvarSlett
  3. Dett er oppskrift på kanelsnurrer (god det og) IKKJE skillingsboller.
    Sillingsboller lagast med vaten. Uten smør i fyllet. Skal rullast som rullekaka og skjerast i skiver. Etter steiking penlsler ein med blandig av vatten og VANLIG sukker. Då får du ekte bergenske skillingaboller

    SvarSlett

Andre innlegg

Related Posts with Thumbnails